2009 m. birželio 22 d., pirmadienis

Iranas 2009. Kelionė. Sienos kirtimas. Azerbaidžanas

Ponios iš gido vištukių kiaušinių sukurpia pusryčius. Nusifotografuojame atsisveikinimui. Nors ir plepys, bet šaunus seniokas. Traukiame link sienos, vėl ryžių laukai.













Mūsų "cornet de passage" buvo tik trims dienoms. 70 eurų išsprėndžia problemą. Automobilių prie Irano-Azerbaidžano sienos beveik nėra. Bet siena uždaryta - pietūs. Pajudame. Pareigūnai iškišę liežuvius užrašinėja mūsų pavardes į sąsiuvinius. Galu gale paskutinis patikrinimas - už kelių metrų jau Azerbaidžanas. Dalia atsipalaiduoja ir iš mašinos išlipa be skraistės, nuogomis rankomis. Debiliškos išvaizdos Irano pasienietis ją bjauriai apšaukia. Čia dar Iranas.

Azerbaidžano pusėje kelias pavirsta į šunkelį. Traukia fūros. Azerų muitininkai pasitinka labai draugiškai. Teiraujasi apie mūsų kelionę, gyvenimq Lietuvoje. Be abejo atsiranda tarnavusių Lietuvoje. Tvarkydami dokumentus užtrunkame gerą valandą, bet visi labai geranoriški. Ir šiaip mūsų automobilis vienintelis. Pasiūlo apsilankyti duty free. Naujutėlaitis pastatas, didžiulė parduotuvė. Prie čekiško budvaizerio užrašyta kaina 1.5 euro. Nubraukta ir pataisyta į 0.8. Prirašyta "už du". Jėga, tokiam pasiūlymui negalima atsispirti ir prikraunu mašiną alaus. Nar ir kas kad alaus galiojimo laikas baigiasi rytoj.





Pasukame į pirmą pasitaikiusį pliažuką ir neriame į jūrą. Ponios be skarų, nuogomis rankomis. Pradžioje neįprasta. Mes su Mariumi kelnes keičiame į šortus. Paragauju alaus. Malonu prisiminti skonį. Ir kuo gėrimai užkliuvo muloms - daugumoje islamiškų šalių alkoholis pardavinėjamas. Nenori - negerk. Azerbaidžanas irgi šiaip islamiška šalis.




Dairomės į naują šalį. Pirmas įspūdis - Azerbaidžanas gyvena žymiai geriau. Didesni namai, gražiai sutvarkyti miestukai. Be žigulių nemažai naujų prabangių džipų. Naftos pinigai akivaizdžiai čia pasiekia žmones.





Iranas piknikų šalis, o Azerbaidžanas - restoranų. Pakelėse pilna restoranėlių. Ieškome nakvynės. Už namelį kempinge paprašo 500USD. Jo, naftos pinigai jaučiasi. Nors namelis ir prabangus, bet nakvoti galima ir palapinėje. Pavakarieniavę restoranėlyje statomės palapines jūros pakrantėje. Kaspija kurortavimui šiaip sau - vanduo drumzlinas, dugnas irgi su dumbliuku.

Šalia mūsų palapinių stovi vagonėlis. Irgi įrengta kavinukė. Einu susipažinti. Šeimininkai žvejai. Pavaišina žuvimi ir alumi. Maloniai paplepame apie gyvenimą anksčiau ir dabar.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Labai idomiai paskaiciau, aciu Vytai

Anonymous rašė...

LOVE SPELLS SUSTABDYTI MOKYKLĄ IR GRĮŽTI SAVO GRĮŽTI
Ar bijai, kad tavo partneris gali apgauti? O galbūt tiesiog norėtumėte saugumo žinodami, kad jis arba ji niekada nesugriaus. Burtai panaikins bet kokią neištikimybės ar apgaulės galimybę, pašalindami bet kokius potraukio jausmus ar geismą, kurį jūsų partneris gali jausti kito žmogaus atžvilgiu. Visi jūsų draugiški meilės jausmai bus panaudoti ir nukreipti į jus. Paslauga bandyti nutraukti santykius, kurie, jūsų manymu, nėra teisėti. Tavo meilužis išvyko su kuo nors kitu? Jūs ką nors mylite, bet šis asmuo jau yra įtrauktas į santykius? norite laimėti loterijoje? sėkmės ir pinigų pritraukimo burtai? nedvejodami išbandykite DR ODION Jis yra sąžiningas ir geras! KONTAKTINIS DR. ODION (drodion60@yandex.com) arba taip pat galite kreiptis į jį numeriu +2349060503921.