2010 m. birželio 13 d., sekmadienis

Kitoks Irakas. 2010. Tiesiog zinute is Shalaqva

Su internetu ir mobiliu rysiu cia labai kreivai. Mobilus paprastai  neveikia. Internetas su arabiska klaviatura ir interfeisu. Tik pasiunciau tekstus kuriuos parasiau pries pora dienu. Kelione fantastiska, vietos puikios. Zmones labai draugiski, visa laika kviecia i svecius. Praeita nakti nakvojome palapineje, prie Irako-Irano sienos, kalnuose. Zvaigdziu daugiau negu Lietuvoje.Paskutines dvi dienas beprotiskai karsta. 42 pavesyje, musu masiniukas be kondicionieriaus. Supylus skardine alaus jis per 5 minutes pasisalina per ausis dumu pavidalu. Dabar apsistojome Shalaqva kurortiniame miestelyje. Vietiniai seichai moka 100 baksu uz apartamentus, uzsienieciams kainuoja tik 50. Va taip man patinka :-) Turime 2 kambariu apartamentus, plius virtuve, vonia, europietiskas ir turkiskas WC. Beto personalinis sodas su staliuku, visokios geles ir pan. Seimininkas Karim labai  draugoviskas, armenas pabeges is Bagdado. Tuoj trauksim vakarieniauti.

Salis visiskai kitokia kokios tikejausi. Moderni, labai draugiska. Tiesa, su internetu prastai. Rytoj traukiam i Suleimanija, susirases su vienu australu kuris ten gyvena ir turi turistine firma, zadejo organizuoti eksursija i kalnus. Kiek girdejau ten iranieciai truputi saudo,  bet manau kur saudo nevaziuosim.

Bandysim Erbile pratesti viza, i Sirija tikrai nevaziuosim - ten dar karsciau. Jei 42 kilometro aukstyje tai apacioje... Keista, kad praeitais metais Irane vazinejome tuo paciu metu uz 20 km kur sianakt nakvojome ir tada salome...

Nuotraukas esu imetes i
http://picasaweb.google.com/kvoseliai